24 Oca 2010

Yemek ya da yememek...

Rutin bir etkinlik olmadığı zamanlarda yemek yapmayı gerçekten çok seviyorum. "Kıt kaynakların etkin kullanımı" mantığıyla başlayan yemek yapma anlayışım zamanla saçıldı, genişledi ve "gerekli kaynağı yaratarak yemek yapmak" mantığına doğru bir dönüşüm geçirdi.

Bu yazımda, dışarıda yağan kar ve ayaza nazır evinde oturan veya yemek yapası olan tüm okurlarımın yapabileceğine inandığım birkaç yemeği, çektiğim fotoğraflarla destekleyerek ele alacağım. Şimdiden afiyet olsun...

Bolonez sos
Minik domateslerden koymak ve biraz kekik hem görüntü açısından, hem de lezzeti artırmak için iyi oldu. Tavsiyemdir.

Bolonez makarna
Bolonez sosun makarna ile birlikteliği, tencere-kapak ilişkisine benziyor bence.
Az baharatlı sarmısaklı yoğurtla bu birliketliği mideye taşıdığınızda, midenizde bir bayram havası ki sormayın gitsin...:)

Karnıbahar graten
Karnıbahar, patates ve çırpılmış yumurtanın bir araya gelip fırın içerisinde bir süre vakit geçirmesi sonucunda ortaya çıkan bu yemek, cevizli ve az sarmısaklı kereviz salatası ile birlikte tüketildiğinde midede hoş sohbet yaratıyor doğrusu.


Tatlı patates
Taze patatesi tereyağında haşladığınızda şaşkınlık verici bir lezzet çıkıyor ortaya. Yedikten sonra; basit, lezzetli ve doyurucu bu yiyeceği iyi ki annemden öğrenmişim dedim kendi kendime.

Havuçlu kek
Artık bir Nefin klasiği olmuş bu kekin içinde ayrıca damla çikolata da var. Daha iyi oldu böyle.
...Ve bu menüyle pek alakası olmayan bir kadeh şarap her daim sarayda yemek yiyyormuşsunuz hissini verecektir size eminim.:)

Sıklıkla yemek yapamayan biri olarak bu blog yazıma ileride tekrar göz attığımda yeni bir tarif için motivasyon bulabileceğimi düşünüyorum. Umarım aynısı sizin için de geçerli olur.

NOT: Tarifleri detaylı almak isteyenler bana mail atsın, kendimi hamarat filan hissedeyim ha fena mı olur?:)

4 yorum:

Profösör dedi ki...

Şekerim çıkar benim. :(((

Nefin Huvaj Sevim dedi ki...

Tatlı patates de mi olmaz?:)

Profösör dedi ki...

Doktorum karbonhidratlardn da uzak durmalısın diyor bana..

Adsız dedi ki...

tatli patetesi tereyaginda nasil hasliyacagim tarifi rica etsem