16 Şub 2010

Yaşayan Kütüphane

Geçtiğimiz hafta sonu TOG'un düzenlediği Yaşayan Kütüphane'ye katıldım.
!F festivali kapsamına aldıkları için, filmlerime denk getirip katılabilmiş olmak mutluluk verici oldu benim için. Emeği geçen herkesin eline sağlık öncelikle...


Fikir çok güzel. Bu projede kitap okumuyor, insan olan bir kitap ile konuşuyorsunuz. TOG'un düzenlediği bu etkinliğin teması "Önyargılar" idi. Pek çok toplumsal kesime karşı pek çok farklı önyargımız var. Bunları, o kesimlerden canlı kitaplarla konuşma, tartışma fırsatı sunuyor bu etkinlik.
Kitap adlarından bazıları şöyleydi: Yahudi, Kürt, Ermeni, STK çalışanı, Lezbiyen, Transeksüel...Bir sonraki Yaşayan Kütüphane'de ben de "Çerkes" başlıklı kitap olmak için başvurumu yaptım mesela. (Talebe göre "Sosyolog", "Arıza birey", "Festival Takipçisi" filan da olabilirim bence...:)

Türkiye'de bu tarz projelerin gerçekleştirildiğini görmek güzel. Katılım da çok yüksekti ve bu durumun oraya gelen herkese gurur verdiğine eminim.

Bir sonraki Yaşayan Kütüphane'yi ben de bu internet günlüğümden duyuracağım. İlgilenenen herkes gelsin, konuşsun. Duyarlı biri olduğunu düşünenler için gerçekten yaşanmaya değer bir deneyim, benden söylemesi...

1 yorum:

Profösör dedi ki...

Önyargılı olmamalıyız.