19 Nis 2008

hadi bakalım "gösterge de bilim" bari

tezimle ilgili yeni zihinsel gelişmeler yaşadığım şu dönemde daha fazla araştırmam gereken bir şey: Göstergebilim.

Ben Foucault'nun lebiderya zihninde, tabiiki yazdığı metinler aracılığıyla boğulmaya çalışırken - ki eğer ancak boğulursam beni ciddiye alıp "hah işte bu sefer gerçekten zıbarıyosun güzel kardeşim, anlıyon sen beni, tamam" diyerek bana cevaplarıyla suni tenefüs yapacağını umuyorum sanırım - bir yandan da tezimin bir türlü şekil şemal almamış düşünsel sürecinde el yordamıyla yolumu bulmaya çalışıyorum.

Sanıyorum bana bir yol göründü. Ve ufak çaplı da olsa, yaptığım bi taramaya göre "yeni" de olacak. heyecanlıyım ama temkinliyim de canlar. Yolum açık olsun diye kendime dua edesim var, çünkü o yol açıktıysa da bende onu görecek emare yoktu. Sanıyorum artık var. Şimdiki gündemim "Göstergebilim ile bir film nasıl analiz edilir?" diye sormak ve peşinde koşturmak üzerine.

detaylar yakında burada! (of bu sefer öyle olsun zaten artık hadiii.. yazmalıyım artık şu teziiii...)

2 yorum:

Suleyman Sarihan dedi ki...

wallaa kolay gelsin, ben de simdilerde lotman ve uspenskii gibi semiotik amcalarin yer aldigi rusya cephesiyle cebellesiyorum ve iki haftaya kadar kulturel bir fenomen secip semiotik acidan incelelem gerekiyor. pek bir kolay gelsin!!!

Nefin Huvaj Sevim dedi ki...

hımmm enişte sen de fena durumda değilmişsin hani:))
bahar geld, ben bi ona seviniyom.