10 Şub 2011

Lavabo Masalı

Develer tellal, pireler berber ikenden beri, çok ama çok eskiden beri Mutfak Lavabosu evin en pis yeri diye bilinirmiş. O kadar çok bakteri barındırırmış ki, içine düşen elmayı iyice yıkamadan yiyen yataklara düşer, hasta olurmuş.

Lavabo içindeki bakterilerse başka bir alemdeymiş… Çamaşır suyu en büyük korkuları.
Temizlik günleri Kötü Kadın gelip, lavaboyu ovacak, hepsini çamaşır suyuyla bir çırpıda öldürecek diye korku içinde yaşarlarmış. Neyseki akıllı kızlar Maya ile Küflis varmış da, temizlik günlerini bir bir takip edip, bakteri ahalisini önceden uyarıyorlarmış.

Maya, bakterilerin en güzeli, en alımlısıymış. Ahali ona pek bir düşkünmüş. En yakın arkadaşı, iyiler iyisi Küflis ile birlikte temizlik günleri gelmeden, Kötü Kadın’ın gazabından herkesi korurlarmış. Hep, birlikte gezer, ahaliye neşe saçarlarmış.

Bir süredir güzeller güzeli Maya’nın hiç tadı yokmuş. O şen şakrak halinden eser kalmamış, lavabo eğlencelerine katılmaz olmuş. Öte yandaki bulaşıklığa baka baka iç geçirip, hülyalara dalıp gitmeye başlamış. Endişe içindeki bakteri ahalisi “Derdi nedir” diye en yakını Küflis’e sorsalar da pek bir şey öğrenememişler, merakta kalmışlar. Maya’nın hallerini gördükçe “İnce iş” olduğunu anlamışlar, ses etmemişler bundan böyle.
Günlerden bir gün Maya süslenmiş, paklanmış, bulaşıklığa doğru uzun bir yolculuğa çıkmak üzere hazırlanmış. Bulaşıklığın yanındaki temizlik malzemeleri açıkta!
Maya oradan geçerse biter kalır.
Küflis onu durdurmalı. 

Endişe içinde bakteri ahalisini seferber etmiş, ağlamış ama Maya’nın kararı kesin, ne desen dinlemiyor… Küflis çareyi, onunla birlikte gitmekte bulmuş sonunda. Aklı sıra Maya’yı kollayacak, bulaşıklığa giden yolda onu deterjanlardan koruyacak. Maya dinler mi, “sen kal, ben gideceğim” deyivermiş. Küflis, Maya’nın bulaşıklıkta yaşayan yakışıklı bakteri Mito’ya olan aşkı yüzünden bu hallere düştüğünü bildiğinden, onu sözle caydırmaya çalışmış bu defa. Mito’yu kötülemiş, yalan söylemiş: “Başka sevdiği var Mito’nun. Seni seviyor olsa, kendisi gelirdi buraya” demiş. Maya o an Küflis’in de Mito’ya aşık olduğunu düşünmüş ve Küflis’e: “Bunca zamandır en yakın arkadaşım sen… Demek aklın fikrin Mito’daymış… Kıskançsın. Kötüsün. Mito beni seviyor. Bize engel olamazsın!” diye haykırmış bir hışımla. Küflis gözyaşları içinde kalakalmış. Maya ise vakit kaybetmeden yola düşmüş. 

Maya ile Küflis kendi dünyalarında yaşayadursun, bakteri ahalisinde bir korku, bir panik…
Bu ikisi, Mito yüzünden temizlik günlerini takip etmeyi unutmasın mı!

Durumu fark etmişler etmesine, ama geç kalmışlar. Kötü Kadın’ın “Şu lavaboyu da bir güzel ovdum mu, tamamdır…” diye kükreyen sesi kaplayıvermiş mutfağı bir anda. Kötü Kadın kocaman eldivenlerinden sular damlaya damlaya; bir elinde çamaşır suyu, bir elinde çirkin bez, yaklaşıyor Lavaboya. Yer gök zangırdıyor adımlarıyla…

Maya’nın korkudan beti benzi atmış, Küflis panikle “Temizlik günüüü!” diye bağırıyor etrafa, ahali korku içinde: “Ama nasıl olur?”. Deli deli koşuşturuyorlar bir oraya bir buraya. Maya’nın nefesi kesiliyor korkudan,  bayılıveriyor oracığa, Küflis Maya’yı uzaktan gördüğü gibi peşine koşuyor, ahali tuvalete kaçmak için örgütleniyor, herkeste bir koşuşturma, etraf curcuna derken…

Foşşş…

Tertemiz mutfağın mis kokan havasına asılı kalmış bir cümle duyuluyor yedi düvelde:
“Hah, şimdi çayımı koyayım da, çocuklar gelmeden şöyle bir uzatayım ayaklarımı iki dakika.”



Hiç yorum yok: