Bence yeni yıl hepimizin doğumgünü.
Küçükken yılbaşının ertesi günü kendi aramızda yaptığımız "bir yıl daha yaşlandım ehe zehe.." geyiği aslında çok doğru.
Doğumgünlerimiz özünde çok az kişi tarafından biliniyor. Annemizin dediği gün doğmuşuzdur filan. Hele bir de eğer aynı gün nüfusa kaydettirilmediysek, bir tek ebeveynlerimiz bilebilir gerçek doğduğumuz günü. Onlar da zamanla unuttuklarında doğumgünümüzü istediğimiz bir gün olarak belirleyebiliriz. (Nüfus kaydımız bir belge sonuçta. Ne dense o yazılabilir oraya bence:)
Dolayısıyla yılda birkaç kez "doğmuş" gibi davranabiliriz pekala. Yeni tanıştığım insanlara 22 Mart doğumluyum desem, mayısta ikinci doğumgünümü kutlarken bulabilirim kendimi. Yeterince manyaksam, yılda en az 5 kez doğumgünümü kutlayacağım diyebilirim mesela! Temmuz, Kasım filan aralığa kadar yolu olur..oha. Bunun için sıklıkla yeni insanlarla tanışmam ve tanıdığım insanların da birbirlerini tanımamaları gerekir ki doğumgünlerim çakışmasın.
...Ama yılbaşı, genel geçer olarak tanımlanmış bir yıl bitimi ve yeni yılın başlangıç zamanı. Ortak bir zaman dilimi belirlemiş insanoğlu, aferim. Bir yıl yaşlandığımızın kanıtı veya yaşayacak daha en az bir yılımızın olduğunun vaadi. 365 gün boyunca yaşamış olduğumuzu "geçen yılbaşı da benim doğumgünümdü" diyerek ispatlayabiliriz pekala. Yeterince manyaksak neden olmasın.
Bu yılbaşı herkesin doğumgünü kutlu olsun!
2010 için iyi dileklerimiz olsun emi.
Mümkünse gerçeğe filan dönüşsün hatta. (Oladabiliyor biliyoruz ki).
Herkesin iyi dileklerinin gerçek olmasını da dileyelim bence.
Ve hatta birilerinin de bizim dileklerimizin gerçekleşmesini dilediğini düşünelim. Tüm enerjiyi yükseltelim, ooooh..mis!:)
Yeni yılınız kutlu olsun. E sonra da, beri gelsin!..
:)
5 yorum:
sana bayılıyorum
Allah ne mudadın varsa versin. Hepimiz birimiz için; birimiz hepimiz için duacı olalım. Hep birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu olalım.
:)
Cok sahane oykulere devam.
Keske daha cok yazsan, biz de daha cok okusak.
Otobuslerim oykusune kendi aramda en orijinal fikir odulu verdim.
Sana 10000 saat kuralini hatirlatmak istiyorum (http://en.wikipedia.org/wiki/Outliers_%28book%29). Bu kurala gore herhangibir konuda cok cok basarili (dunya capinda basarili) olabilmek icin o konuda 10000 saatlik isi devirmis olmak gerekli. (Kognitif psikolojinin hastasiyim.)
Ornegin piyanist mi olacan. Piyanoyu 10000 saat calmis olman lazim. Senarist mi olacan keza.
Yazi cizi islerinde sende en az 3000 saatlik bir performans hissediyorum.
Kalan saatlerini en kisa zamanda doldurman dilegiyle.
Nart Bedin Atalay
senin burcun ne? şaka lan şaka
Yorum Gönder